به گزارش سلام لردگان به نقل از جهانبين نيوز، دکتر سيدابوالفتح شيرمردي در همايش «آشنايي با اطباع و اخلاط» دانشگاه پيام نور شهرکرد گفت: طب اسلامي يا به طور صحيحتر حکمت اسلامي حاوي مضامين بسيار منطقي و دقيق علمي و معرفتي است.
وي با اشاره به اينکه طب اسلامي در همه ي زمينه هاي مشاوره خانوادگي، تحصيلي، ازدواج، تغذيه، بهداشت، درمان، سبک زندگي و ... کاربرد دارد ،افزود: در صورتي که طب اسلامي به صورت يک فرهنگ در جامعه فراگير شود، کاربرد بيمارستان ها به 5 درصد کاربرد فعلي رسيده و نياز به اين مکان پزشکي براي عامه بسيار کمتر مي شود.
ويخاطرنشان کرد: سبک زندگي افراد مربوط به طبع آنهاست؛ پس بايد براي اصلاح سبک زندگي بايد طبايع افراد متعادل شود
شيرمردي تأکيد کرد: بايد توسط طب اسلامي گنج هايي که در روح وجود دارد پياده شودتا به يک جامعه اسلامي ايده آل برسيم.
وي بيان داشت: بررسي همه ي رفتارها، استعدادها، سلايق و ... بستگي به شناخت طبع و مزاج افراد دارد پس بايد قبل از هر چيز بتوانيم طبع ها را شناسايي کنيم.
پزشک طب اسلامي تصريح کرد: اگر امروز بيماري هاي سرطان، ديابت و ... رو به افزايش است، ناشي از فاصله گرفتن از طب اسلامي و پيروي از سيستم درماني است که سالها پيش از غرب وارد فرهنگ ما شد.
شيرمردي با بررسي مزاج ها گفت: مزاج انسان ها برايند ريشه هاي اخلاط ها هستند و به طور کلي 4 طبع صفرا، دم، بلغم و سودا در بدن انسان ها وجود دارد.
وي با اشاره به اينکه وجود اين 4 عنصر در بدن لازم است افزود: در بيشتر افراد يکي از اين 4 عنصر بيشتر است که فرد بايد طبع خود را متعادل کند.
پزشک طب اسلامي با بر شمردن برخي ويژگي هاي هر طبع خاطر نشان کرد: حتي ميل به گناهان در افراد نيز مربوط به طبع آنها مي باشد که اسلام به عنوان جامع ترين دين ،راهکارهايي براي تعادل اين امر ارائه کرده است.